11 Temmuz 2010 Pazar

AKP'nin iktidarda kalma planı


25 Ocak'ta, AKP'nin iktidarda kalabilmek için çevirdiği dolapları açıklamıştım. Dediklerim aynısıyla çıkıyor. Ama bu arada bu plana yeni maddeler eklendi.
* AKP'yi devirmek istediler denilen yeni yeni darbe planları piyasaya sürülecek, yeni tutuklamkalar yapılacak ve bu iş giderek tırmandırılacak. Askerle çatışma psikolojisi artırılacak; askeri dize getirdiklerini yayıp puan toplamak isteyecekler.
* Bazı AKP'lilere yönelik suikast planından söz edilecek.
* AKP için kapatma davası açtırılmaya çalışılacak. Böylece AKP mazlum ve mağdur gibi gösterilecek.
* Geçmişte bize neler yaptılar, edebiyatı başlatılacak. İrticacı hareketler, mazlumluk gibi pazarlanacak. Bülent Arınç sık sık konuşturulacak, onun ağzından kavga çıkartılacak.
* Avrupa Birliği'ne kafa tutulacak. Böylece, 2004 yılında Ankara'da gündüz gözü havai fişek atarak kutladıkları süreci, kendileri kötü göstermeye başlayacaklar.
* İsrail'e ve Ermenistan'a posta atılacak. İçeride Ermeni ve Yahudi düşmanı tabakalara mesaj verilecek.
* Anketlerde AKP en az yüzde 40 gösterilecek. Böylece; 'AKP yine iktidara gelecek.' biçiminde bir hava yaratılacak.
* Basın korkutulacak, muhalefet televizyonlardan topa tutulacak.
* Gerilim tırmandırılacak. TBMM'de Bülent Arınç'ın CHP'li TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu'yu dövmeye kalkışması, MHP'li Osman Durmuş'a AKP'lilerin toplu hücumu gibi.
* Yola gelmeyenler tehdit edilecek. İşadamları ve sendikalar iyice korkutulacak.
* Görevi, hükümetin icraatını denetlemek olan Yüksek Yargı ile kavga edilecek, böylece yapılan yanlışlar yargıdan kaçırılmak istenilecek.
* Bütün bu baskılar da demokrasiyi genişletmek için yapılıyormuş gibi bir hava yaratılacak.
Yukarıdaki yazıyı kesip bir kenara yapıştırın. Bundan sonraki gelişmeleri anlamakta zorlanırsanız; şöyle bir göz atmanız yeterli olacaktır.

BİRAZ GAZETECİLİK
NAMUSUNUZ KALDIYSA
Yalakalığı yalama olan o tiplere diyorum: Sizde eğer birazcık gazetecilik namusu kaldı ise bunları da yazın...
Yargı kararını uygulamadığı için görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istenen Melih Gökçek, Anayasa Profesörü, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu ile konuşuyor. Kısaltarak veriyorum; bakın hele neler konuşmuşlar:
Melih Gökçek (M.G.): 240'tan yargılıyorlar beni şimdi. Abi şunu yapamaz mısınız, yani bu 240'ı, 3 ay 6 aya indiremez misiniz abi ya?
Burhan Kuzu (B.K): Cezasını mı?
M.G: Evet?
B.K: O zaman faydası ne öyle olunca?
M.G: Abi 3 aydan 6 aya olunca, belediye başkanları bu cezayı alıyor, paraya çevriliyor, belediye başkanlığı süresi de gitmiyor. mahkum olup içeri atsa, 2 ay gidip yatıp geliyorsun ondan sonra işine devam ediyorsun.
B.K: Hıııı. 5-6 ay diyorsun, olabilir... Şu an ne kadar ki, onun şeyi.
M.G: 1 seneden 3 seneye...
B.K: Çok...
M.G: Tabii çok abi, o kadar saçma ki, adam bankayı soyuyor 3 sene, ben 240'tan, keyfi muameleden, şundan bundan 3 sene. Olur mu böyle bir adalet?
B.K: Şu anda bana gelen 140 dosya var, bizim milletvekillerinin. Aşağı yukarı 50 küsuru, 60'a yakını bu 240...
M.G: Bu 240'ı, milletvekilleri hangisi, kaç tane varsa bir bana çıkartsana. Ben onları bir fitilleyeyim.
B.K: Var, var ben sana listesini vereyim onun.
M.G: Abi bir zahmet abi ya. Bir fitilleyeyim de 3 yıldan 6 aya indirelim bunu.
***
AKP'lileri kurtarmak için yasalarla oynama çabasını yazamıyor musunuz? O zaman Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in telefon dinlemelerinde elde edilen tesadüfi delilleri yazın. Dönemin Enerji Bakanı AKP Ordu Milletvekili Hilmi Güler'e talimat verir bir tonda 'Bizim yerimize girenleri onaylama' diyen tarikatçi işadamı Mehmet Çelik'in konuşmalarını yazın. Bu kişinin adalet Bakanlığı'na sattığı 192 daireyi yazın. Mehmet Çelik'in dönemin Çevre Bakanı olan AKP Kocaeli Milletvekili Osman Pepe ve bürokratlarla yaptığı iş-ihale görüşmelerini de yazın.
Bunu da mı yazamıyorsunuz? O zaman AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın birkaç kez tekrar ettiği 'Artık fişlemeyi biz yapıyoruz!' demesini yazın.
Ama siz üç kuruşun peşinde miknatısa doğru koşan demir tozları gibi koşturan tiplersiniz.
Yazamazsınız... Çünkü, bırakın gazeteci olmayı insan bile değilsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder